Hypnose

Hypnose

Hypnotherapie is een (psycho)therapie met behulp van hypnose om psychische, emotionele en/of fysieke klachten te verbeteren of op te lossen. Een hypnotische staat (trance) wordt doelbewust opgewekt als therapeutisch middel.

Hypnose of ook wel genoemd Trance

Dit is een vorm van diepe ontspanning met aandachtige, uiterst gerichte concentratie waarin gebeurtenissen in de buitenwereld of de omgeving even buitengesloten worden. Je bent even los van het hier en nu.

Iedereen heeft, vaak zonder het te weten, dagelijks ervaring met trance/hypnose ervaring, bijvoorbeeld: zo opgaan in een boek of film dat je iemand niet hoort binnenkomen of dagdromen, waardoor je zo in de innerlijke wereld bezig bent, dat de omgeving vervaagt.

De hypnotische toestand is géén slaap. Het kan worden ervaren als een hele diepe ontspanning. Je hoort alles en je zult je je alles kunnen herinneren. In tegenstelling tot wat er bij een showhypnose gebeurt, behoud je tijdens de trance altijd de controle over jezelf. Je hoeft dus niet bang te zijn voor controleverlies als je in hypnose bent. Als het nodig is, kun je onmiddellijk terugkomen in je normale manier van denken. Je ‘observerende ik’ blijft op de achtergrond aanwezig om de controle weer over te nemen als dat nodig is.

Verandering op onbewust niveau

In het leven is het heel normaal dat het onderbewuste ons overheerst het leid het bewuste denken bij ons handelen. Zonder dat we het willen heeft het onbewuste vaak de leiding en beïnvloedt het op ieder moment onze beslissingen.

Met hypnotherapie kun je jouw onbewuste patronen en reacties gemakkelijker veranderen. Tijdens de trance in ontspanning is jouw onbewuste meer vatbaar voor suggestive aanpassingen. Je komt tijdens de trance ook dichter bij jouw onbewuste gevoel.

Hoe gaat de therapie in zijn werk?

Tijdens de eerste sessie zal de therapeute uitgebreid vragen naar jouw klachten en zal ze met je bespreken welke technieken ingezet kunnen worden om jouw klachten op te lossen. Tijdens de intake zal de therapeute gebruik maken van hypnotische vraagtechnieken zodat er contact wordt gemaakt met jouw onbewuste en dieper liggende oorzaken en belemmerende overtuigingen kunnen worden gevonden.

Nadat de belemmeringen duidelijk zijn gaat de therapeute met de hypnose sugestie technieken meestal gelijk de eerste sessie het probleem aanpakken

Het kan zijn dat er meerdere sessies nodig zijn bij herdnekkige problemen.

JA, Ik wil een afspraak