Over mij & mijn praktijk

Mijn verhaal

Ik ben Corien Groen. Ik gun het jou om te zijn wie je het liefste wil zijn en begeleid jou graag bij de zoektocht naar jezelf en het loslaten van wat niet meer past. Als moeder die naast haar tienerkinderen ook tijd mag maken voor zichzelf. Jij als carrierevrouw die naast werk ook ’s avonds mag relaxen in een joggingbroek. Jij bent die familevrouw, die een verjaardag skipt omdat ze zo hard een weekendje voor zichzelf kan gebruiken. Ik gun het jou als hoogopgeleide vrouw dat je samen met je partner in jullie relatie kunt groeien en elkaar uit kunt blijven dagen.

Na een volledige carriere, kwam ik zelf tot de conclusie dat ik niet deed wat ik had willen doen. Elke dag liep ik er tegen aan dat ik niet meer die invulling aan mijn leven wilde geven die mij als werkende vrouw ongelukkig maakte. Ik besefte dat als ik zo door zou gaan dat ik er ziek van zou worden, en dat gebeurde dan ook. Ik kwam letterlijk in de verlamstand, ik kon lichamelijk niets meer. Ik kwam er na 2 jaar ziek zijn achter dat ik in feite niet de droom leefde maar dat ik werd geleefd door wie ik niet wilde zijn. Ik leefde dus niet de droom die ik als ik om mij heen keek wilde zien. Ik bleef steeds weer in oude patronen ronddraaien, waardoor ik nooit mezelf kon zijn.

Toen wist ik “hier kan ik niet mee doorgaan”. Ik heb toen een besluit genomen om te doen wat ik het liefste wil doen.

Ik ging opzoek naar de juiste opleiding om in te zetten wat ik het liefste doe. Nu kan ik een goede professie en waarde naar jouw behoefte neerzetten.

Inmiddels doe ik wat ik wat ik het liefste wil. Ik leef mijn droom in mijn praktijk en werk met prachtige vrouwen. Ik geniet van de kleinste dingen, mijn partner, mijn lieve hondje, mijn familie.

Daarnaast is het mijn droom om vrouwen te helpen zichzelf sterk te maken in privé en werk naar de kracht in zichzelf.

Tot mijn klanten behoren hulpverleners, coaches, teamleiders, leraressen, mbo werkende vrouwen, hoogopgeleide carriere moeders en zorgverleners met zelfleiderschap, volwassenen met autisme en dertigers/veertigers die in of tegen een burn-out zaten.
Zij hebben inzicht gekregen in de onderliggende oorzaken van de stress, pieker gedachten, emotionele pijn en onrust en staan nu weer met een positievere vibe in het leven.

Mijn leven staat in volle bloei en groei en ik ervaar elke dag plezier in mijn werk.

Volg mij op Social Media:

WAT JE OVER MIJ MOET WETEN

N

Wat mij gewoon maakt is dat ik het heerlijk vind dat ik soms gewoon helemaal niets denk.

N

Ik ben niet zweverig en zelf een no-nonsens vrouwencoach; het gaat bij mij om doen en bewustwording.

N

Ik vind het erg belangrijk en fijn dat ik resultaat gericht werk met mijn cliënten, jou door het traject heen begeleid naar echte heeling, zodat jij echt alles behandelt en niet weer in een volgend “therapie” traject hoeft te stappen.

N

Ik werk vanuit sociale psychologie, wetenschappelijke kwantumfysica, persoonlijke Energie, van uit mijn hart en Intuïtief luisteren.

N

Ik hou ook van een stevige aanpak en een vleugje humor als het gaat om hardnekkige patronen te doorbreken

Als je mij zou kennen zou je weten dat ……..

N

Ik leef en werk van uit hart en ziel, elke dag opsta om mijn droom te leven..

N

Dat ik regelmatig een uithang zaterdag pak en dan lekker bank hang.

N

Dat ik een schat van een hondje heb (een bruin/witte King Charles Spaniel), die ik heb gekozen omdat hij zo lief en een echte rooie rakker is

N

Dat ook ik onzeker ben als ik mijzelf echt moet laten zien en als ik mensen aan moet spreken

N

Dat ik het heerlijk vind om mét man en hond Ruby uren naar de bruiden van Say yes to the dress te kijken

N

en…. dat ik bij de film Avatar niet kan stoppen met huilen om de life tree.

Hoe klanten mij ervaren

Corien heeft mij de ruimte en de veiligheid geboden om te werken aan mijn blokkades en worstelingen. Met haar geduld en vertrouwen kon ik datgeen uitten waar ik mee worstelde en klem in zat. Zij is er met liefde en aandacht ook waar het heftig werd en in mijn moeilijke tijden thuis.. Ik heb inzicht mogen krijgen in mijn angsten en belemmeringen maar ook in mijn negatieve gedachten en mede daardoor voel ik mij veel lichter en levenslustiger.”

Anoniem

Hypnotherapie
(in opleiding)

Werkt aan de bewustwording achter de problematiek om problemen bij de kern aan te pakken.

HBO Psychosociale Basiskennis

De opleiding Psychosociale basiskennis CPION (PSBK)   voor coaches, counselors en therapeuten in de psychosociale zorg die willen voldoen aan de opleidingsrichtlijnen van PLATO. De opleiding Psychosociale basiskennis CPION is geheel volgens de eisen van PLATO opgesteld

Kennis over de oorzaak, verloop en de behandeling van de meest voorkomende psychische aandoeningen, weet wat een goede diagnosestelling inhoudt.  Bewust van  mogelijkheden én beperkingen in therapeutische zin en herkent situaties waarin de cliënt direct dient door te verwijzen.

HBO  Effortless
Coaching

Effortless coaching is moeiteloos effectief coachen om de cliënt krachtig in het leven te laten staan en het coachen van zakelijke en particuliere klanten in een holistische bewustwordingsaanpak, gericht op blijvende resultaten van de veranderingspunten van de cliënt. Gewerkt wordt met o.a. deze methodes: mindfulness, Power of Now, The Work, The Journey MEP en PMA.

 Psychosociale Gedragstherapie

Gericht op sociale psychologie, gedrag en wetenschappelijke kennis verrijkt met complementaire medische inzichten.

HBO Coaching / Jobcoaching

Het ontwikkelen persoonlijke kwaliteiten als coach

Het bepalen van de coachingsvraag en het toepassen van de juiste coachingsmethode

luistervaardigheden om de coachingsvraag te ontdekken  

Het toepassen van verschillende gespreksmodellen

Omgaan met diverse persoonlijkheidstypen en weerstand

Anderen motiveren en inspireren tot zelfontwikkeling

Het vormgeven  binnen specifieke loopbaanproblemen

Het begeleiden van mensen in hun loopbaan door hen te motiveren en inspireren, door weerstand weg te nemen en door hen te helpen ontspannen

Ik gun je een luchtig en moeiteloos leven.

Geen consessies meer doen opweg naar jouw mooiste leven?